2a-schilderijen-green_azabu-web.jpg

Abstracte lijnen en structuren gecombineerd met organische vormen worden verbonden door kleurvlakken. Het heldere kleurenpalet accentueert de gelaagdheid, straalt rust uit, schept orde en geeft uitdrukking aan emoties. In de schilderijen serie 'Verstedelijking' geef ik in abstracte kleurrijke doeken mijn impressies weer van metropolen zoals Tokyo, Beijing, Quito en Brasilia.

Veel van mijn werk is 'circulair' omdat ik bestaande materialen verwerk tot nieuwe objecten. De serie 'Outer layers' bestaat uit mixed media werken op basis van moerbeiboomschors bewerkt met pigmenten, acrylverf, houtskool en epoxy.

Hergebruik van papier, hout, metaal, rubber en plastic geeft een verrassende dimensie en staat tegelijkertijd voor bewustwording, duurzaamheid en verandering. Een aantal schilderijen hebben als drager handgeschept (Japans) papier, verpakkingsmateriaal of papier maché. De met acrylverf aangebrachte abstracte lijnen en vormen krijgen door de onregelmatige ondergrond een speciaal effect.

De 3D objecten zijn gemaakt van metaal, rubber, plastic, papier en/of textiel. Door combinaties in verschillende configuraties geef ik een nieuwe betekenis aan afgedankte materialen. Hoe kan ik een stuk plastic, hout of ijzer hergebruiken en transformeren? De nieuw ontworpen objecten komen voort uit intuïtie en een gevoel met het materiaal.

Voor het ontwerp van mijn sieraden combineer ik new age materialen, bijvoorbeeld rubber met oude klassiekers zoals parels, (edel-)stenen en minder bekende cocons van zijderupsen. Het design in combinatie met de materialen maken het sieraad uniek. Sieraden vertellen een verhaal over de drager. Het zijn blikvangers en geven bij de eerste oogopslag de persoonlijkheid, de identiteit en de boodschap van de drager weer.